Primaria vrea sa ilumineze arhitectural Palatul Roznovanu

Municipalitatea intenționează să ilumineze arhitectural Palatul Roznovanu cu tehnologie LED

palatul roznovanu

Municipalitatea intenționează să ilumineze arhitectural Palatul Roznovanu cu tehnologie LED

Investiția este estimată la 498.610 lei, cu TVA. Primarul Mihai Chirica a precizat ieri, într-o conferință de presă, că durata estimată de execuție este de cinci luni, din care lucrările de construcții – montaj de două luni.

„Acest proiect contribuie la creșterea gradului de confort oferit cetățenilor municipiului. Totodată, contribuie la promovarea localității, prin creșterea numărului de vizitatori care vor putea admira Palatul Roznovanu. Iluminatul arhitectural a depășit rolul de a oferi vizibilitate și siguranță, devenind o componentă importantă în planul de dezvoltare a unui oraș și o metodă excelentă de a dezvălui lumii întregi istoria și identitatea unei comunități”, se arată în proiectul realizat de reprezentanții municipalității.

Potrivit aceluiași document, pentru realizarea iluminatului arhitectural al imobilului se vor utiliza aparate de iluminat echipate cu tehnologie LED, acestea urmând a fi montate pe fațada clădirii. Pentru punerea în evidență a arhitecturii dintre ferestre, a balcoanelor și a căilor de acces, se vor utiliza proiectoare liniare și echipate cu LED-uri (culoare alb rece, alb neutru, focalizare îngustă, medie și largă, unghi îngust).

Totodată, având în vedere evenimentele la care se impune colorarea fațadei clădirii administrative în diverse nuanțe (Ziua Națională, Ziua Drapelului etc.), deasupra balconului central vor fi montate aparate de iluminat (echipate cu tehnologie LED) în culorile tricolorului (albastru, galben și roșu). Aparatele de iluminat vor fi rezistente la intemperii, la variațiile de temperatură și vor fi de o fiabilitate ridicată.

Un proiect de hotărâre în acest sens va figura pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de joi, 31 octombrie.