Palatul Mitropolitan va fi renovat

ansamblul_mitropolitan_palat_exterior_13

Mitropolia Moldovei si Bucovinei a finalizat proiectarea unei investitii majore de infrastructura in zona Ansamblului Mitropolitan. Este vorba despre restaurarea si consolidarea Palatului Mitropolitan, care include inclusiv realizarea unui muzeu in subsolul acestuia. Proiectul ajunge la aproximativ 3,5 milioane de lei.

Dupa constatarea problemelor la fundatia resedintei mitropolitane, se impune restaurarea. In subsol se va amenaja si un muzeu la care vor avea acces pelerinii si turistii.

Pr. Constantin Sturzu, purt. de cuv. Mitropolia Moldovei si Bucovinei

Cu ocazia aceasta in subsol se va amenaja un muzeu. Sunt hurube de secolul XVIII si acolo vom amenaja un muzeu care va fi iarasi un punct de atractie atat pentru pelerini, cat si pentru turisti. S-a finalizat studiul GEO s-au finalizat acele documentatii tehnice care ne arata de ce suma este nevoie pentru lucrarile de consolidare, undeva la 3,5 milioane de euro. Urmeaza sa se faca practic proiectul propriu-zis de restaurare si apoi sa identificam sursele de finantare si sa ne apucam de treaba.

La Catedrala Mitropolitana se mai fac lucrari si in interiorul lacasului de cult.

Pr. Constantin Sturzu, purt. de cuv. Mitropolia Moldovei si Bucovinei

Dupa aceasta cladire mai sunt practic lucrari la Catedrala Mitropolitana, in afara de soclul care este spre final. Mai sunt niste lucrari in interior la scarile care duc catre zonele superioare din Catedrala, la balcoane, pictura si cu ocazia aceasta se va incheia tot ce inseamna tot ceea ce inseamna lucrare la intreg ansamblul mitropolitan, la toate cladirile pe care le putem vedea aici.

Reprezentantii Mitropoliei au specificat ca este necesara o lucrare ampla la nivelul Palatului Mitropolitan fiindca la vechiul proiect s-au facut doar lucrari de restaurare a fatadei, iar acum s-au identificat degradari la nivelul structurii.