Licitatie pentru reabilitarea Palatului Cantacuzino Pascanu

Palatul Cantacuzino Pașcanu, clădirea monument din judetul Iași se pregătește să redevină un obiectiv important din patrimoniul cultural al regiunii Nord-Est.

Construit în jurul anului 1650 în Pașcani, a fost ars de polonezii lui Sobieski la 1686 și refăcut parțial, pe vechea fundație, în secolul al XVIII-lea pe când aparținea vistierului Iordache Balș.

Primaria Pascani a scos la licitatie proiectul privind reabilitarea Palatului Cantacuzino si a terenului aferent iar valoarea contractului se ridica la 3 milioane de euro. Palatul a fost inscris in urma cu 5 ani pe lista monumentelor istoric de importanta nationala.

Scopul reabilitarea este introducerea palatului in circuitul turistic, dezvoltarea turismului in zona prin asigurarea unui numar minim de 5000 vizitatori.

Prin proiect se vor realiza:

  • Restaurarea generală a clădirii corp C1 – Palatul Cantacuzino – Pașcanu;
  • Restaurarea generală a clădirii corp C2 – Clădirea anexă și porticul de legatură;
  • Amenajări specifice pentru protejarea și punerea în valoare a unor vestigii istorice și asigurarea condițiilor pentru desfășurarea cercetărilor arheologice ;
  • Amenajarea terenului aferent și spațiilor adiacente – spațiile adiacente vor conferi monumentului istoric o prezentare adecvată, asigurând un cadru ambiental dimensionat optim, raportat la scara obiectului – reconfigurare și reamenajare alei, spații verzi cu gazon, flori, gard viu, arbori și arbuști, fântână arteziană, bazin decorativ, spații de odihnă, foișor, pergole și iluminat arhitectural exterior

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!