Palatul Braunstein și banii europeni

foto_euro

În municipiul Iași sunt multe clădiri foarte vechi care necesită reabilitare. Pentru lucrările de reabilitare a Palatului Braunstein se are în vedere folosirea fondurilor europene. Edilul Mihai Chirica declara că proiectul a demarat în luna martie cu bani de la bugetul local.

Municipalitatea a pierdut, anterior, oportunitatea accesării unei finanţări nerambursabile. Acum este necesară o sumă de peste 16 milioane lei. Primarul Iașului mai spune că banii de la bugetul local ar putea fi investiți pentru alte proiecte și vor fi folosiți bani europeni.

Autoritățile ieșene intenționează ca Palatul Braunstein să găzduiască un centru european de cultură şi toate institutele culturale europene care activează în Iaşi vor putea fi găzduite aici într-o modalitate care să le permită stabilitate şi, desigur, ducerea la îndeplinirea a tuturor programelor culturale pe care le avansează.

Deocamdată, patru dintre ele şi-au arătat disponibilitatea să fie găzduite aici, mă refer la cel francez, cel german, cel britanic şi cel italian”, menționează conducerea municipalității ieșene.