Pacientii ieseni, speriati dupa cazul Tesloianu

spital-sf-spiridon-iasi

Pacientii medicului Dan Tesloianu fac marturii cutremuratoare. Oamenii nu stiu daca au sau nu dispozitive luate de la cadavre si stau cu teama pentru sanatatea lor. Procurorii încearcă acum să afle dacă nu cumva există și pacienți care și-au pierdut viața din cauza intervențiilor medicale.

O femeie nu-şi găseşte liniştea de când a aflat în mâinile cui şi-a pus viaţa. În urmă cu aproximativ doi ani ajungea în cabinetul cardiologului Tesloianu, la recomandarea medicului curant pentru a-i implanta un dispozitiv cardiac.

Eu nu stiu daca este nou sau vechi. Pentru el s-a dat un document dupa ce a fost implantat. Nu am de unde sa stiu pentru ca niciodata nu am discutat despre cum arata, cum se monteaza, ce repercursiuni are. Nu ma tem de nimic. Ce am suferit atunci pentru ca montarea a fost defectuoasa. Aparatul nu a functionat nicio secunda si de aceea mi s-a trezit suspiciunea acum ca am aflat atatea vesti la televizor”, a marturisit una dintre paciente.

Medicul Dan Tesloianu era unul dintre cei mai cautati cardiologi din Iasi dovada fiind numarul mare de pacienti pe care ii avea luna de luna. Din pacate, niciunul nu reusea sa afle mai multe despre ceea ce se petrecea in clinica pentru ca interventiile se realizau rapid.

Acolo la spital mergeau ca pe banda rulanta. Pacientii veneau azi, erau operati si maine plecau si nu am avut timp sa am niciun fel de relatii cu nimeni”, a mai spus femeia.

Femeia spune ca s-a simtit rau din prima clipa.

M-am simtit foarte rau atunci cand l-am montat. Am ajuns la granita cu moarte pentru ca am suferit niste complicatii care mi-au inrautatit starea de sanatate . Corpul era foarte slabit din cauza interventiei, la plamani am facut foarte mult lichid care s-a adunat in torace, la inima si plamani. Nici nu puteam sa urc scarile. M-am temut pentru viata mea pentru ca am vazut moarea cu ochii si va imaginati ca pe langa suferinta mea cat a fost in familie”.

Cei care au auzit de dosarul dipozitivelor luate de la cadavre au ramas fara cuvinte si spun ca se tem de ceea ce li s-ar putea intampla in spitalele din Romania.

Nu e corect. E sanatatea omului. Eu asa ma gandesc. Cine rezista, rezista. Cine nu pleaca dincolo. Acum nu prea mai ai baza pe medici. Asta e parerea mea personala. Nu am mai auzit niciodata. Niciodata de asa ceva. In sistemul nostru sanitar nu s-a pomenit de asa ceva dar mergem mai departe asa cum este”, a declarat un iesean.

Omoara oamenii. Eu am 70 de ani si nu am mai auzit de asa ceva. Ce fac? Mor oamenii. Asta e ceva de groaza ce s-a putut intampla. Doctori. Vii la doctori si spui ca te faci sanatos si uite”, a spus o ieseanca.

Trebuie inchis pe viata din punctul meu de vedere. E de aici de la Sfantul Spiridon. Nu se poate asa ceva.

-Este socant.

-Ce socant. E traumatizant. Eu am ramas fara cuvinte. M-am blocat pur si simplu cand am vazut. Cum poti sa faci asa ceva cand e vorba de viata unui om, sa faci punga mare, dar nu te gandesti la seamanul tau. Privind cazul acesta mi-e frica. Sper sa nu ajung acolo. Acum vin si eu de la Policlinica. Am cazut pe gheata, mi-am rupt clavicula si trei coaste. La radiografie arata ca merg spre bine”.

La Spitalul Clinic de Urgenta „Sf.Spiridon” vin pacienti din toata regiunea Moldovei pentru a se trata iar acest lucru complica si mai mult cercetarile anchetei.