Pacientii de la Neurochirurgie retestati dupa 7 zile pentru Covid

Sharing is caring!

Focarul de Covid de la Spitalul de Neurochirurgie „N. Oblu“ Iasi a fost izolat. Dupa retestare au mai fost depistati 5 pacienti pozitivi la infectia cu coronavirus. In acest moment, retestarea se face dupa 5-7 zile de la primele probe pelevate.

Lucian Eva, manager Spital Neurochirurgie Iasi: “In momentul de fata, focarul epidemiologic este complet izolat, retestarile sunt in curs de finalizare. Din fericire nu mai avem cadre medicale infectate, doar cateva cazuri de pacienti care au iesit la prima testare negative, iar la 5-6 zile s-au pozitivat. Lucrurile sunt rezolvate, reintram pe fagasul normal, cu circuitele corecte, astfel incat sa evitam eventuale asemenea noi accidente epidemiologice“.

La 5-7 zile de la prima testare, pacientilor li se face un al doilea test pentru despistarea COVID 19.

Lucian Eva, manager Spital Neurochirurgie Iasi: “Deja se face in momentul de fata, nu la 3 zile, se face la 5-7 zile de la prima testare, lucram cu zone tampon. Sunt pacienti care in general provin din zonele limitrofe, transmiterea oricum este comunitara in momentul de fata, este un fapt real si il tratam ca atare si ne continuam activitatea ca si pana acum“.

shares