Pacienti injunghiati sau cu arsuri provocate de petarde, in urgente la Spitalul Sf. Spiridon

In noul an, in Unitatea de Primire a Urgentelor a Spitalului Sf. Spiridon au ajuns pacienti sub influenta alcoolului, cu rani provocate de exploziile unor petarde si artificii sau victime ale unor altercatii. Potrivit coordonatorului UPU SMURD Iasi, Diana Cimpoesu la urgenta a ajuns un pacient de 22 ani cu contuzie oculară forte produsă de explozia unei petarde. Acesta a fost internat pe sectia de Oftalmologie.

De asemenea, tot in UPU a ajuns un pacient de 30 ani, cu traumatism cranio-cerebral, traumatism cranio-facial, arsură dermita regiune frontală, din cauza artificiilor. Acest caz, medicii l-au dirijat la Spitalul de Neurochirurgie. O alta victima a artifiiciilor, in varsta de 39 ani a suferit un traumastism si o dezepidermizare pe treimea medie a feței posterioare de la gamba stângă. Dupa ce a fost tratata, victima a fost trimisa la domiciliu.

Alte cazuri grave gestionate in UPU Spitalul Sf. Spiridon au fost ale unor barbati injunghiati in fata unui bar din satul Piestris, comuna Dolhesti.

„Primul pacient se află acum în sala de Chirurgie I cu plagă înjunghiată hemitorace stâng hematom splenic, hematom perisplenic antero-inferior, obs hemotorac stâng în cantitate mică. În verde, pacientul C.C.V, barbat 41 ani a fost consultat de Chirurgia generală 4. A fost diagnosticat cu plagă înjunghiată prin cuţit hipocondrul drept prin agresiune fizică. Se internează, fiind dus direct în sala de Chirurgie”, a precizat Diana Cimpoesu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *