Pacienți în stare gravă, internați în TIR-ul de terapie intensiva

unitate terapie intensiva mobila

Unitatea Mobila de Terapie Intensiva din curtea Spitalului de Boli Infectioase din Iasi va deservi ca unitate de primiri urgente in cazul pacientilor non Covid.

Managerul spitalului, dr. Florin Roșu, a precizat că în weekend a avut loc un amplu proces de igienizare, sterilizare şi realizarea mentenanţei „tirului ATI” aflat în curtea spitalului.

dr. Florin Roșu, manager Boli Infecțioase Iași

„După procesul de igienizare, sterilizare și mentenanță a fost convertită în unitate mobilă de terapie intensivă, dar va deservi pacienți non-Covid. În aceste condiții în momentul de față, în cadrul spitalului de boli infecțioase din Iași, îngrijim pacienți Covid pozitivi, cât și pacienți non-Covid. Spitalul și-a deschis porțile dacă vreți și către celelalte patologii infeto-contagioase și sigur funcționăm cu două terapii intensive, una Covid și cealaltă non-Covid, fiind îngrijiți pacienți de către 2 echipe medicale complexe de tarpie intensivă.”

În weekend erau internaţi în tirul ATI patru pacienţi, cu diagnostic de sepsis şi şoc septic.

dr. Florin Roșu, manager Boli Infecțioase Iași

„În momentul de față avem pe Terapie Intensivă care deservește pacienții Covid avem un număr de 9 pacienți, iar pe Terapie Intensivă non-Covid avem 4 pacienți cu diagnostice grave și foarte grave. Discutăm despre sepsis și șoc septic, patologii care necesită o atenție deosebită și trebuie neapărat într-un sector de Terapie Intensivă.”

Conform ultimelor date, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 9 cazuri noi de Covid, numărul total de persoane confirmate ajungând la 42 253. Iașul se află în scenariul verde cu o incidență, de 0,42 cazuri la o mie de locuitori.