Pacienta din Braila salvata de medicii ieseni

operatie

O femeie de 37 de ani a fost operata de o tumora cerebrala de 5 cm la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi. Interventia a durat aproximativ trei ore si a fost un real succes. Pacienta se poate intoarce acasa, dar periodic va reveni la spital pentru monitorizarea starii de sanatate.

Florentina este o tanara mama din Braila care s-a luptat cu dureri crunte in zona capului. A apelat la psihiatru, dar fara rezultat. Pana intr-o zi cand a aparut senzatia de voma si s-a prezentat la unitatea de primire a urgentelor din judet. Acolo i s-a spus cruntul adevar, ca aceste simptome sunt cauzate de o tumora cerebrala. A fost transferata de urgenta cu elicopterul la Iasi pentru a fi supusa interventiei chirurgicale care avea sa-i salveze viata.

Ionela Florentina Parlog, pacientă: „Mi-au facut legatura cu Iasul, m-au adus cu elicopterul pe urgenta a doua zi. Mi-au facut din nou investigatii, iar in cateva zile m-au luat la operatie Am un baietel de 4 ani acasa, l-am lasat singur. Toata admiratia mea fata de dansii, nu ma asteptam atata promptitudine. Chiar nu ma asteptam. ”

Interventia a fost realizata de o echipa de neurochirurgi. S-a folosit preparatul Gliolan, mai exact, o substanta care ajuta la localizarea si delimitarea tumorii.

dr. Lucian Eva- manager Spitalul de Neurochirurgie Iasi: „In momentul in care este utilizat si este utilizat corect, asigura o viata a pacientilor cat mai aproape sau chiar normala. Ceea ce este un castig efectiv.”

Pacienta este constienta, a mers pe picioarele ei acasa in Braila. Rezectia tumorii de 98% a imbunatatit calitatea vietii femeii, dar va trebui sa revina la control.

sursă foto: acasa.ro