Pacientă de 101 ani, tratată cu succes la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Femeia a fost diagnosticată cu COVID-19

spitalu de boli infectioase sf parasche

Cel mai în vârstă pacient îngrijit în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva„ Iași pleacă acasă la cei dragi după 10 zile de spitalizare. Este vorba de o pacientă în vârstă de 101 ani. Aceasta a fost  admisă în spital cu diagnostic de COVID.

 Pacienta s-a adresat inițial Spitalului Clinic Pașcani acuzând dispnee, tuse productivă de aproximativ 2 zile. De acolo a fost dirijată către UPU Spiridon, unde a fost consultată cardiologic și s-a constatat și diagnosticul de Covid-19. La internare avea o stare generală influențată, afebrilă, conștientă, greu cooperantă, bătrâna avea insuficiență respiratorie cronică acutizată pe fondul afecțiunii respiratorii, insuficiență cardiacă cronica, boală cardiacă cronică și ateroscleroză cerebrală, boală renală cronică.

Deși a avut nevoie de suport de oxigen, iar comorbiditățile puteau să o pună în pericol, echipa medicală a personalizat tratamentul specific pe nevoile pacientei astfel încât să nu interfereze bolile existente. După ameliorarea simptomelor, la câteva zile de la internare, pacienta coopera cu personalul medical având un singur gând, de a se face bine și de a pleca acasă. În ciuda vârstei înaintate, a fragilității acestei vârstei, a afecțiunilor asociate, tratamentul pentru Covid 19 a fost un succes.

 Aparținătorii acesteia vor ține legătura cu medicul curant pentru a fi informați cu privire la conduita terapeutică ce trebuie respectată și necesitatea următorului control.