Pacienta cu Covid externata dupa 60 zile si 16 teste

Sharing is caring!

O pacienta infectata cu Covid 19 a avut cu cea mai lunga spitalizare la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi. Aceasta a fost externata astazi dupa o negativare a testului.

Managerul unitatii medicale, Carmen Dorobat a precizat ca femeia, care a stat 60 de zile in spital, era din judetul Suceava, iar boala a fost de o gravitate medie. Pacientei i s-au facut 16 teste si nu a fost externata pana cand rezultatul nu a fost negativ.

Carmen Dorobat, manager Spital Boli Infectioase Iasi: “Pacienta se simțea de mult bine, era asimptomatică, însă nu am putut obține negativarea la teste. Au fost 16 teste și o perioadă de spitalizare de 60 de zile. Greu de suportat, fără îndoială, mai ales că pacienta nu mai avea simptome și avea o stare generală foarte bună. Cu ajutorul psihologului și al medicilor din jur am reușit să trecem cu bine. Pacienta a plecat bine acasă, mulțumită, ceea ce ne-a dat și nouă senzația de împlinire. Nu a fost vorba despre un cost deosebit de mare pentru că tratamentul a durat doar 14 zile si s-a si terminat dupa aceste 2 saptamani A fost vorba de un tratament obisnuit, a fost vorba despre o formă medie de boală“.

shares