Pacient de 3 ani, în stare gravă din cauza infecției cu Covid

copil ATI

Foto: cotidianul.md

Trei copii se află internați în zona roșie de Anestezie și Terapie Intesivă (ATI) Covid la Spitalul de Copii „Sf. Maria” Iași. Un pacient de doar 3 ani cu comorbidități este în stare gravă. Tot aici se află internat un copil suspect de infecția cu Omicron, pentru care medicii așteaptă rezultatele testării.

Un pacient de pe zona ATI a Spitalului de Copii din Iași este în stare critică. Acesta a fost diagnosticat la Bacău și transferat ulterior la Iași.

Alina Belu, manager Spitalul de Copii din Iași

„Pe zona ATI roșu avem 3 pacienți, un pacient care are o stare critică fiind un pacient în vârstă de 3 ani, cu o intervenție pe cord deschis, în antecedente, copil diagnosticat pozitiv la Bacău și a fost transferat către noi pentru că și-au declinat competența. Copilul este în evidență la Spitalul din Târgu Mureș. A venit către noi, se aplică tratamentul specific COVID, urmând, din ce am înțeles din schema celor de la Târgu Mureș, să fie transferat în străinătate pentru o nouă intervenție pe cord deschis. În zona roșie non-ATI avem cinci pacienți. Momentan, nu constatăm un aflux mare de pacienți pozitivi COVID”, transmite Alina Belu, manager al Spitalului de Copii din Iași.

Alți 5 copii, se află internați în zona roșie non-ATI. Pentru unul din pacienții pediatrici, medicii așteaptă rezultatele suspiciunii de infectare cu noua tulpină Omicron.  

„Există un pacient cu suspiciune Omicron, când vom primi confirmarea de la Institutul Cantacuzino, atunci vom putea spune dacă este sau nu. Momentant este o stare relativ liniștită în ceea ce privește incidența cazurilor pozitiv Covid”, a adăugat Alina Belu.

Medicii au precizat că în această perioadă se prezintă în urgențe și pacienți cu viroze și pneumonii, înregistrate frecvent la copiii cu vârsta de până la 2 ani.