Oxigen cu porția la Spitalul Mobil și acuzații de sabotaj

DSC_7325

Numarul cazurilor de Covid-19 este in crestere de la o zi la alta. Locurile de terapie intensiva destinate pacientilor infectati cu coronavirus sunt ocupate aproape in totalitate. Spitalul mobil de la Letcani a inchis sectia de ATI la cateva ore dupa ce a primit primul pacient. Acolo s-a produs o defectiune la statia de oxigen. Maricel Popa, vrea sa depuna o plangere penala si presupune ca robinetul de la fabrica de oxigen a fost oprit intentionat.

Probleme la unitatea medicala de la Letcani. Paturile de terapie intensiva din cadrul spitalului mobil inaugurat vineri nu pot fi utilizate, din cauza unei defectiuni a statiei de oxigen care face imposibila deschiderea acestei sectii. 

Vasile Cepoi – director DSP Iasi

Joi dupa-amiaza s-a produs o defectiune majora la statia de oxigen de la spitalul mobil Letcani, care pana acum nu a putut fi remediata. Se preconizeaza ca in decurs de o saptamana sau cel mult doua o sa fie remediate. In caz contrar, s-au pornit demersurile pentru a se aduce un stocator de oxigen.

In cadrul contractului de furnizare a spitalului au fost prevazute si livrate 4 fabrici de oxigen. Defectiunea, spun specialistii, s-a produs la bypass-ul care “lega” impreuna cele patru generatoare de oxigen. Spitalul este in garantie timp de doi ani, iar firma furnizoare a desemnat un specialist care sta 24 ore din 24 la spital.

Alina Popa – director ADR NORD EST

La solicitarea utilizatorului s-a realizat un bypass ca, cele 4 fabrici sa poata lucra impreuna, nu separat. Inteleg ca s-a produs o eroare la acest bypass joi, care a fost remediate de firma care a realizat bypass-ul.

Maricel Popa, cel care s-a implicat in achizitionarea spitalului nu isi explica cum se poate produce o asemenea defectiune si da vina pe o “mana criminala”.

Maricel Popa- presedinte CJ Iasi

Joi seara, o mana criminala a inchis robinetul de la a 4-a fabrica de oxigen. Este intr-un tablou cu cheie. Spitalul, insa nu le-apreluat si s-a inchis doar robinetul. In felul acesta a intrat aerul in instalatia de oxigen dand avarie.

Din punct de vedere medical, Carmen Dorobat, medic infectionist spune ca in contiunare se fac verificari la statia de oxigen pentru ca pacientii sa fie in siguranta.