Ovidiu Lipan Ţăndărică și Andrei Voiculescu, la Iași

tandarica

Întâlnire de excepție, astazi, la Iasi, cu muzicianul Ovidiu Lipan Ţăndărică și jurnalistul Andrei  Voiculescu de la Europa Liberă -postul ascultat clandestin de români în epoca comunismului. Cei doi au impartasit auditoriului povesti de viata extraordinare, despre exil, renuntare sau reintoarcere.

Jurnalistul Andrei Voiculescu -nepotul scriitorului Vasile Voiculescu -a început să lucreze la Radio Europa Liberă în 1975, secţia în limba română, ca prezentator şi redactor muzical, în timpul carierei sale a modelat generaţii de artişti şi jurnalişti prin stilul şi calitatea programelor sale de radio. Astazi, a depanat amintiri, cu studentii ieseni,si a vorbit si despre momentul in care a fost arestat bunicul sau, considerat un dusman al poporului.

Cunoscutul muzician, compozitor şi baterist român Ovidiu Lipan Ţăndărică, născut la Iaşi, a făcut parte din celebrele trupe “Roşu şi Negru” şi “Phoenix”, s-a implicat mereu în  proiecte muzicale noi, abordând genuri muzicale diverse – de la rock la jazz, de la etno la pop balcano, de la pop la rock simfonic. A povestit astazi si despre experienta unica din Germania, din anii in care a fugit de comunismul romanesc.

Conferința motivațională de astazi a fost organizată în cadrul FIE 2019, în Aula BCU. Festivalul Internaţional al Educaţiei 2019 cuprinde peste 200 de evenimente de cultură, educaţie şi divertisment pentru categorii diverse de public.