Organizatia terorista Hamas a anuntat ca a pregatit un an atacul surpriza din Israel si va lua masuri in cazul unei invazii terestre

Purtătorul de cuvânt al aripii militare a Hamas, cunoscut sub numele de Abu Obeida, a declarat într-o alocuțiune că organizația teroristă a inițiat pregătirile pentru atacul surpriză care a început sâmbătă încă din 2022, relateaza Haaretz.

El a menționat că și-au ascuns intențiile în mod deliberat, s-au abținut să comenteze diverse incidente, au ocolit confruntările dintre facțiunile din Gaza și Israel, referindu-se la ciclurile de ostilități din ultimii ani, și au creat o iluzie de neutralitate pentru ca inamicul să nu fie conștient de operațiunea lor iminentă.

„Această strategie a avut un succes extraordinar, iar Israelul, în actuala sa campanie militară, recurge la omoruri și vărsare de sânge pentru a-și acoperi eșecurile, în loc să efectueze o evaluare adecvată”, a adăugat el.

Potrivit acestuia, Hamas a reușit să recruteze în secret 4.500 de luptători înainte de operațiune. El a susținut că incursiunea terestră în Israel a implicat un război cibernetic, pe lângă lansarea a mii de rachete și dezactivarea camerelor militare. „Am asigurat apărarea tuturor luptătorilor noștri și am reușit să ascundem cu succes întregul plan, inclusiv mobilizarea resurselor și achiziționarea bunurilor necesare”, a declarat el.

El a adăugat că Hamas este pregătită pentru orice scenariu, inclusiv pentru o invazie terestră, și a lansat un avertisment: „Dacă Israelul va întreprinde o astfel de acțiune, vom lua noi măsuri care vor duce la pierderi semnificative pentru inamic”.

El s-a adresat prizonierilor, spunând: „Avem suficiente monede de negociere pentru a exercita presiuni pentru eliberarea voastră”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *