Organizatia Mondiala a Sanatatii: „Măștile din bumbac sau tifon nu sunt recomandate în nicio situație!”

In ultima perioada, pe fondul crizei de pe piata a mastilor chirurgicale, au aparut mici afaceri care produc la scara larga masti de bumbac. De asemenea, primaria Iasi a cumparat tifon iar la Colegiul IC Stefanescu se lucreaza pentru confectionarea mastilor.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a anuntat ca mastile din bumbac sau tifon nu sunt recomandate ca metoda de prevenire in combarea coronavirusului.

Nici in cazul mastilor de fata, nimeni nu poate garanta total ca ne protejeaza. „Masca de fata poate juca un rol in prevenirea infectiei, dar acest rol este limitat in situatiile reale. Exista unele dovezi care arata ca masca te protejeaza de transmiterea virusului de la maini la gura, probabil pentru ca esti mai atent sa nu atingi fata cand o porti. De asemenea, esti mai protejat de picaturi cand cineva stranuta sau tuseste langa tine. Cea mai mare preocupare pe care o au medicii in legatura cu aceste masti este falsul sentiment de siguranta pe care ti-l da purtarea ei. Exista numeroase motive pentru care mastile de fata nu sunt ideale. De exemplu, este greu sa gasesti una care sa se potriveasca perfect in jurul nasului si a gurii si pe care sa o mentii o perioada indelungata. In momentul in care iti atingi nasul sau gura cand porti masca, rolul ei protector se pierde. In mediul medical, exista recomandari clare legate de momentul in care trebuie purtata masca si ce protectie este indicata in functie de tipul de infectie pe care o au pacientii”, au anuntat specialistii de la Regina Maria.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!