Orban si-a prezentat motiunea pentru sefia PNL

orban

Partidul National Liberal a intrat pe ultima suta de metri cu pregatirile pentru congresul programat in data de 25 septembrie. Florin Citu a fost vineri la Iasi, iar Ludovic Orban a a ajuns ieri pentru a-si prezenta motiunea pe baza careia intentioneaza sa castige presedintia partidului.

PNL Iaşi va avea a cincea cea mai mare delegaţie la alegerea preşedintelui partidului: aproximativ 150 persoane. Ludovic Orban a amintit despre criza politica creata dupa plecarea de la guvernare a celor de la USR PLUS.

Ludovic Orban, președinte PNL: „Faptul că avem o criză politică și guvernamentală, afectează parțial capacitatea deplină a Guvernului, dar fiecare trebuie să își facă datoria. Din moment ce ți-ai pierdut majoritatea parlamentarilor și ți-au plecat 6 miniștri titulari, care evident sunt înlocuiți de niște miniștri interimari care au o capacitate și o perioadă de exercițiu limitată, nu e ca și cum ar fi Guvern în deplină capacitate”.

Acesta a mai precizat totodată că va încerca să câștige încrederea oamenilor, pentru a le obține votul.

Ludovic Orban, președinte PNL: „Campania nu s-a încheiat, pe lângă prezentarea moțiunii, imediat ce va fi votată lista de delegați, eu voi continua campania și chiar dacă sunt oameni care încă au rezerve față de mine, voi încerca să îi conving să voteze cu mine, dacă e posibil, normal. În momentul în care,  Florin Cîțu a intrat în cursa asta, Câștigătorul ia tot. Cel care pierde va putea să rămână în funcție, indiferent că e vorba de el sau e vorba de mine. În ceea ce mă privește pe mine, eu nu aștept să fiu schimbat sau demis, dacă eu pierd, ceea ce nu va fi cazul, voi câștiga, dar îmi scriu demisia a doua zi, și va fi pe masa președintelui partidului”.

Orban a mai precizat, că după data de 25 septembrie, data alegerilor din cadrul PNL, viitorul Guvern va trebui să se concentreze pe adoptarea unor măsuri de atenuare a efectelor creşterii preţurilor şi tarifelor.

Presedintele liberal a mentionat ca PNL a avut constant in sondaje 26 – 27 la suta dar, din momentul dezvaluirilor despre Florin Citu cat si dupa declansarea crizei politice, partidul a scazut in preferintele romanilor.