Orban dezvaluie o intelegere. El presedinte la PNL iar Citu la conducerea BNR

orban

Ludovic Orban a anuntat in aceasta seara la Brasov ca avea o intelegere cand a intrat in cursa pentru sefia PNL. Astfel, Florin Citu trebuia sa preia conducerea BNR iar el sa obtina un nou mandat de presedinte al liberalilor.

”Din data de 1 iunie, de când, practic s-a declanşat această competiţie pe care, repet, nu mi-am dorit-o, nu am ştiut de ea, iar în momentul în care eu mi-am anunţat intenţia de a candida, aveam înţelegeri făcute. Eu, preşedintele partidului, la muncă, celălalt premier şi guvernator la BNR, după ce se termină mandatul lui  Mugur Isărescu. Şi mie mi-ar fi convenit, vă spun sincer, ar fi fost o chestiune cât se poate de  firească ca doi oameni care se află pe poziţiile astea să se înţeleagă, nu să ajungă să se concureze. Nu eu am hotărât să candidez contra lui Cîţu, ci Cîţu a hotărât să candideze contra mea. Vreau să restitui adevărul”, a declarat Ludovic Orban.

Liderul PNL l-a atacat voalat pe Klaus Iohannis, omul care a decretat intrarea lui Citu. ”Mai e un lucru pe care vreau să vi-l spun. Sunt convins că un personaj foarte important din România a stat el şi s-a gândit şi a zis că poate trebuie să decreteze ca Orban să nu mai fie preşedinte al PNL. Sunt convins că a comunicat acest lucru către mai mulţi”, a declarat Orban.