Orașul Nikolaiev, fără apă de câteva zile. Locuitorii sunt nevoiți să bea apă din râuri şi izvoare

Locuitorii din Nikolaiev sunt obligați să folosească apă din râu din cauza conductei deteriorate. Orașul ucrainean a rămas fără apă potabilă de câteva zile. Orașul Nikolaiev, din sudul Ucrainei, a rămas fără apă curentă timp de patru zile, forțând oamenii să folosească apă din râuri și izvoare, anunță CNN, conform Mediafax.

Accesul la apă potabilă a fost pierdut atunci când conducta de la Dnipro a fost avariată în timpul luptelor dintre ruși și ucraineni.

Vitalii Kim, șeful administrației militare regionale din Nikolaiev, a declarat duminică că atacurile forțelor rusești continuă, inclusiv cu rachete de croazieră.

El a anunțat că problema apei va fi rezolvată în curând.

„Uzinele de desalinizare și purificare a apei sunt pe drum spre Nikolaiev, vor fi forate puțuri. Apa va fi furnizată oricum, fie jumătate din nevoile noastre, fie va fi furnizată în totalitate. Un mare ajutor vine din regiunile vecine. Trebuie să mai avem răbdare câteva zile”, a spus Vitalii Kim.

Kim a mai spus că situația militară este în favoarea apărătorilor.

„În timp ce inamicul își pregătește trupele și se mobilizează, armele vin spre noi”, a precizat șeful administrației militare regionale din Nikolaiev.

Orașul Nikolaiev și zonele învecinate au fost bombardate în mod regulat de forțele rusești, dar au rămas sub control ucrainean.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!