Orașul Cluj-Napoca și zona metropolitană sunt cuprinse, din nou, de un suport insuportabil. „Merg pe stradă, mi se face rău și îmi vine să vomit!”

Din nou miroase a gunoi în putrefacție în mai multe cartiere din Cluj-Napoca. Oamenii spun că au ajuns în aceste perioade caniculare să stea cu geamurile închise deoarece mirosul de afară este insuportabil. În mediul online s-a ajuns să se facă topuri cu zonele unde miroase cel mai urât. În Mărăști, Someșeni, Sopor, Între Lacuri, situația este insuportabilă.
Oficial, în 29 august, putoarea de gunoi se resimte și în cartierele Mănăștur sau Grigorescu. Activiștii din oraș arată în mediul online că toți clujenii ar trebui să protesteze împotriva incompetenței și nesimțirii autorităților care conduc orașul și județul.
În 2020, în Cluj, a mai fost reclamată aceeași problemă. Miros pestilențial în tot orașul. Situația a fost generată atunci de Regia Primăriei Cluj, (RADP), care începuse să mute muntele de gunoi din Pata Rât în noul Centru de Management Integrat al Deșeurilor. Atunci, la ordinul primarului Emil Boc s-a sistat mutarea. Între timp, Primăria a pornit un proiect cu finanțare din fonduri norvegiene prin care se dorește găsirea unei soluții inovative pentru a muta gunoiul de la Pata Rât.
Acum, se speculează că mirosul provine de la noul Centru Integrat de Management al Deșeurilor, recent preluat de Supercom, firma care ridică și gunoiul în județul Cluj.
În 2020, fostul comisar șef al Gărzii de Mediul Cluj, Viorel Pleșa (acum angajat la Primărie și e managerul proiectului pentru mutarea gunoiului) declara public că oricum nu are ce să facă deoarece nu există aparat de măsurare. „Putem numai să mirosim, nu putem aplica sancțiuni”, sintetiza situația de la Cluj, Viorel Pleșa.
sursa actualdecluj.ro