Orașul Botoșani se află într-un impas economic. Oamenii de afaceri trag un semnal de alarmă autorităților

Oamenii de afaceri din Botoșani s-au reunit, la începutul acestei săptămâni, la sediul Camerei de Comerț, pentru a dezbate problemele cu care se confruntă, dar și în vederea identificării unor soluții concrete pentru mai multe domenii ale economiei județului.

Printre problemele importante pentru mediul de afaceri botoșănean, a fost atinsă și cea privind situația din industria confecțiilor.

În acest sector, spune președintele Camerei de Comerț Botoșani, ca o consecință a creșterii nivelului salariului minim, cheltuielile cu munca ajung la un nivel pe care, prin specificul său, producția în sistem lohn nu le poate suporta.

Din această cauză există riscul ”foarte real, chiar iminent”, al relocării afacerilor de acest gen din județul Botoșani și, în general, din România, în lipsa adoptării urgente a unor măsuri.

Potrivit celor declarate de Valeriu Iftime, acest lucru s-a întâmplat deja în multe alte țări europene, de unde fabricile de profil au fost relocate în țări cu un cost mai mic al forței de muncă, precum Marocul sau Albania.

Acest fapt, în Botoșani, ar avea consecințe dezastruoase. Mai exact: mii de oameni ar rămâne fără locuri de muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *