Orasele fantoma din Romania care arata mai rau decat in Ucraina dar nu sunt bagate in seama de guvernanti

Ceausescu a construit zeci de orase in jurul unor exploatari miniere sau a combinatelor simbol care erau mandria economiei romanesti. Astazi, acestea sunt fosilele comunismului fiind devalizate si lasate in paragina. Orasele respective au fost parasite de oameni, in lipsa locurilor de munca. Dupa 1990, o singura fabrica privatizata are astazi profit. Celelalte au fost distruse de indiferenta statului si a „mercenarilor economici” care au urmarit doar sa distruga si sa obtina un castig imediat.
S-a ajuns ca 1250 fabrici, combinate sau uzine sa fie inchise din industria miniera pana la cea siderurgica, de gaze, petrol sau auto. Nici actualii guvernanti nu sunt interesati de revitalizarea industriei fiind mai degraba afectati de soarta vecinilor din Ucraina, pentru a „iesi bine” in ochii occidentalilor.
„Imaginile nu sunt din Ucraina, ci din România! Din Valea Jiului. I-a auzit cineva pe Ciucă, Ciolacu sau Cîțu vorbind despre reconstrucția industriei românești!? I-a văzut cineva prin orașele-fantomă ale României!? Parcurgem nu doar o criză economică, socială, morală şi politică, ci şi una de încredere, de credibilitate, de autoritate şi nu în ultimul rând de soluţii. Acestea din urmă sunt cele care lipsesc cu desăvârşire. Actuala clasă politică nu are valori, principii și este lipsită de responsabilitate. După 32 de ani de democrație, așa arată România disprețuită de politicieni”, mentioneaza Andrei Popete Patrascu, vicepresedintele Asociatiei de Reconstituiri Istorice, originar din Targu Jiu.
Astfel de imagini sunt valabile pentru toate regiunile tarii iar cel mai mult doare nepasarea si dubla masura aplicata de guvernanti cand vorbim despre resursele autohtone. Romania nu mai produce nimic, tara noastra fiind considerata perfecta pentru straini ca piata de desfacere.
Banalele cuie, sarma, teava sunt importate din China sau alte tari. Jaful la scara larga a devenit sport national si dintr-o forta economica europeana, Romania este nevoita sa se imprumute lunar sa acopere pensiile si salariile oamenilor.
Foto: Facebook.com