Ora bilantului la aeroportul Iasi, trafic in crestere anul trecut

Sharing is caring!

Aeroportul Iasi si-a continuat cresterea traficului de pasageri inregistrata in anul 2018 insa nu la nivelul propus de conducerea aerogarii. Directorul Catalin Bulgariu sustine ca mare parte se datoreaza si intarzierii cu care a fost aprobat bugetul pentru 2019.

Desi a pierdut mai multe destinatii in acest an, aeroportul Iasi a inregistrat o crestere a numarului de pasageri.

Catalin Bulgariu – director Aeroport Iasi: “Suntem la ora de bilant, un an foarte greu care a inceput cu intarzierea bugetului cu 4 luni si ne-a dat peste cap cu tot programul nostru investitional. In ceea ce priveste numarul de pasageri, el este in crestere, mai mica decat ne-am pus noi ca tinta in anul 2019. Targetul nostru a fost 1,4 milioane de pasageri. Nu vom ajunge acolo, depasisem 1,3 milioane de pasageri inca de la jumatatea lunii decembrie. Deci avem o crestere fata de 1,26 milioane de pasageri in 2018. Suntem in trendul pe care noi l-am sperat 1,4 milioane acum si 1,5 milioane in 2020, suntem in acest trend de crestere”.

Anul 2019 a fost dificil si din cauza problemelor intampinate de unul dintre operatorii low cost care opereaza la Iasi.

“Anul 2019 a fost un an in care unele companii aeriene si-au consolidat pozitia pe Iasi, altele pentru a-si redresa situatia financiara au mai redus din curse, cum este cazul operatoirului Blue Air, care si-a consolidat pozitia reducand o parte din frecvente. De la Iasi au redus foarte putine in comparatie cu Bucuresti si alte aeroporturi din tara, astazi mai operand pe Bucuresti, Iasi si Bacau. Aeroportul din Iasi nu are nicio vina ca Blue Air a operat acolo unde aeronavele au baza. Cu totii ne-am dori mai multe curse chiar si ei si-ar dori dar pentru acestea trebuie sa ai destinatii, pe de alta parte aparate de zbor”, a completat Catalin Bulgariu.

Incepand din acest an, sase curse aeriene noi vor fi operate de pe Aeroportul International Iasi. Destinatiile noi sunt Barcelona, Torino, Verona, Bari, Londra si Berlin si vor fi realizate de unul dintre liderii de pe piata companiilor low cost din aviatie.

shares