Opt polițiști din Huși acuzați că forțau șoferii să greșească pentru a le cere mită, reținuți

Opt polițiști din Huși și un agent de la Poliția de Frontieră au fost reținuți marți seară fiind acuzați de luare de mită. Grupul folosea complici pentru a forța șoferii să încalce regulile de circulație, apoi îi opreau în trafic și le cereau bani ca să nu le rețină permisele pe loc, conform Vremea Nouă.

Ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, au efectuat, marţi, percheziţii domiciliare în 16 locaţii, de pe raza municipiului Huşi, dintre care una chiar la sediul Poliției, într-o cauză penală vizând infracţiuni de luare de mită care ar fi fost comise de către poliţişti şi poliţişti de frontieră, potrivit Agerpres.

„Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, începând cu luna iunie 2023 şi până în prezent, poliţişti din cadrul IPJ Vaslui – Poliţia municipiului Huşi şi din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui ce îşi desfăşoară activitatea pe raza municipiului Huşi, având atribuţii pe linie rutieră, au pretins şi primit de la conducători auto, în mod repetat, sume de bani cuprinse între 100 de lei şi 1.500 de lei, pentru a nu-i sancţiona contravenţional. Faptele penale au fost iniţial sesizate printr-un apel efectuat la Call-center anticorupţie – 0800.806.806”, au precizat reprezentanţii DGA într-un comuncat.

Cei opt polițiști și agentul de la Poliția de Frontieră puneau doi complici să circule foarte încet pe un drum expres într-o zonă cu linie continuă, forțând șoferii fără răbdare să îi depășească, potrivit Vremea Nouă.

După depășirea mașinilor „capcană”, șoferii erau opriți de polițiști și cereau mită pentru a nu le reține pe loc carnetul de conducere.

Potrivit publicației locale, un ucrainean forțat în acest fel să dea șpagă polițiștilor a sunat la telefonul verde Anticorupție.

DGA a pus marți în executare un număr de 11 mandate de aducere pentru 11 suspecţi, dintre care opt agenţi de poliţie din cadrul IPJ Vaslui – Poliţia municipiului Huşi, un agent de poliţie din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui şi două persoane fără calitate specială.

Grupul de polițiști corupți a fost monitorizat timp de câteva luni și supravegheat audio și video după ce ucraineanul a sunat la telefonul verde Anticorupție.

sursa hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *