Oportunități pentru studenții Facultății de Agricultură

Așa cum au fost obișnuiți, studenții Facultății de Agricultura din Iași au avut astăzi oportunitatea să afle secrete din domeniul agribusiness. Astfel, invitatul zilei Ionuț Neștian, director al unei mari companii de agribusiness din zona Moldovei a stat de vorba cu studenții facultății și le-a împărtășit atât secrete despre importanța culturii de floarea soarelui cât și despre mediul de afaceri.

Principalul subiect care le-a fost prezentat studenților a fost cultura de floarea-soarelui. Plecând de la faptul că România se află în fruntea clasamentului Uniunii Europene la producția de floarea-soarelui, tinerilor le-au fost prezentate astăzi principalele boli cu care se confruntă această cultură, dar si soluțiile acestora.

Astăzi la invitația domnului decan Denis Țopa, am venit să împărtășim din experiența noastră în ce privește cultura florii soarelui, studenților de agronomie. Consider inițiativa facultății de agricultură foarte bună, ne dă și nouă ocazia să spunem cu ce ne ocupăm, ce oportunități cream pe piața muncii, ce avem pe piața muncii pentru studenți. Putem să prezentăm care este prezentul, în agricultură, ce facem în momentul de față și care sunt provocările, ce urmează în viitor, ce credem noi că urmează în viitor”, a declarat Ionuț Neștian, directorul companiei agribusiness.

Reprezentant al unei companii ce se ocupă cu vânzarea semințelor, atât pentru cultura mare, cât și pentru horticultură și cu vânzarea inputurilor pentru acest sector, Ionuț Neștian a prezentat și situațiile cu care se vor întâlni studenții, dacă vor alege o carieră în domeniul agribusiness.

Dumnealui le va vorbi astăzi studenților despre ce înseamnă să fi angajat într-o companie multinațională, iar ca temă abordată a prezentat o prelegere despre importanța culturii de floarea soarelui, pentru că noi la nivelul Uniunii Europene suntem prima țară producătoare de floarea soarelui, despre istoricul creării primilor hibrizi de floarea soarelui, despre problemele întâmpinate la această cultură vis a vis de combaterea bolilor, cât și despre principalele tehnologii de combatere a buruienilor și în principial a buruienilor dicotiledonate”, a declarat conf.univ.dr. Denis Țopa, decanul Facultății de Agricultură Iași.

Nu este singurul eveniment de acest fel care se organizează la Facultatea de Agricultură. Cadrele didactice invită la un interval de câteva săptămâni, diferite personalități din domeniul agribusiness care să împărtășească noutăți din acest domeniu.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!