Oportunitati pentru studentii de la Universitatea de Agronomie din Iasi

agronomie iasi

Oportunitati pentru studentii de la Universitatea de Agronomie din Iasi. Aflati in cautarea unui loc de munca pe perioada de vara, dar si cu dorinta de specializare in domeniu au avut parte de o surpriza din partea Universitatii, care le-a oferit cateva zeci de locuri in cadrul unui intership de cateva luni.

Pe langa faptul ca au ocazia sa lucreze in domeniul in care se specializeaza, acestia primesc aproape 3000  de lei lunar pentru efortul depus.

Nu mai putin de 40 de studenti de la cele patru facultati ale Universitatii Agronomice din Iasi lucreaza incepand din aceasta saptamana in cadrul internship-urilor propuse de institutia de invatamant superior. Cei selectati au ocazia sa lucreze atat in locatiile proprii din cadrul Statiunii Didactice, de la Spitalul clinic, Institutul de Cercetari pentru Agricultura si Mediu, cat si la agentii economici parteneri.

Acestia invata atat teoretic, cat si practic, iar in acest fel dezvolta experienta in domeniu.

Cristina- studenta USV Iasi: „Concurenta a fost destul de mare, am fost selectati. Mai mult pentru experienta. Am mai lucrat si in alte cabinete si voluntariat. Este prima data cand ma inscriu si chiar imi place. Invatam foarte mult aici”.

Roberto Vasiliu- student USV Iasi: „Ne-am ocupat in mare parte de spitalizare, tratamente, curatenie, igiena. Dorinta mea este sa invat cat mai multe lucruri si sa ma imbogatesc cu cunostinte”.

Studentii primesc in cadrul intership-urilor si o suma consistenta de bani. Lunar, peste 2700 de lei le sunt oferiti de universitate.

Alexandra Gropeneanu- student USV Iasi: Pot invata lucruri noi, petrec timp atat cu profesorii cat si cu colegii mei si imi vad de treaba. Banii reprezinta un factor destul de important. 2700 lei pe luna si as vrea sa ii strang cumva, sa ii investesc mai tarziu sau sa pun bani pe bani ca sa imi cumpar o noua masina.

Cosmin Anitoaiei- student USV Iasi: Este foarte frumos ce facem aici, am invatat foarte multe lucruri. Anul acesta vreau sa aprofundez si poate dupa ce termin, gasesc un loc de munca la ferma noastra sau lșa alta ferma.

Proiectul a fost lansat anul trecut, dar in debutul acestuia, studentii nu s-au aratat incantati de inscriere. La finalizarea sesiunii, cei care au participat,  au impartasit experienta celorlalti colegi si asa s-a ajuns la o concurenta de 2 pe un loc in acest an.

Prof. Dr. Gerard Jitareanu, Rector: „Criteriile au fost: 50% activitatea profesionala si 50% situatia materiala a familiilor. Avem in vedere si faptul ca unii dintre studentii nostri provin din mediii sociale defavorizate si atunci, incercam sa ii ajutam. Pe perioada avacantei,  nu numai ca isi asigura un venit, dar invata si foarte multe lucruri practice, aplica ceea ce au invatat la orele de curs si lucrari practice. Practic se familiarizeaza cu tehnologiile agricole cu care se vor intalni imediat dupa absolvire”.

Tinerii care nu au prins loc la internshipurile oferite de universitate sunt ajutati sa se angajeze pe timpul verii in cadrul altor firme partenere.