Oportunități de finanțare pentru rezidenții din Parcul Industrial Miroslava

WhatsApp Image 2021-10-07 at 09.41.23

Miroslava Industrial Parc S.R.L., în parteneriat cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est și Primăria Comunei Miroslava, a organizat în data de 6 octombrie 2021, la sala de conferințe a centrului de afaceri ECO Business Center, conferința „Fonduri nerambursabile 2021-2027 — oportunități de finanțare pentru rezidenții din Parcul Industrial Miroslava”.


Speaker-ul principal a fost domnul Vasile Asandei, directorul ADR Nord-Est. Au mai rostituit alocuțiuni doamna Subprefect Adina Gîrjan, primarul comunei Miroslava, domnul Dan Niță, viceprimarul comunei Miroslava, domnul Mihai Lisoschi și directorul parcurilor Industriale Miroslava, Cristian Antoniu. În cadrul conferinței, domnul Vasile Asandei a prezentat rezidenților din parcurile industriale din Miroslava sinteza Programului Operațional Regional Nord-Est 2021-2027 și prioritățile pentru noua perioadă de finanțare. ADR Nord-Est estimează o alocare de 1,77 miliarde euro pentru întreaga regiune.


Discuțiile s-au concentrat pe prioritățile care impactează mediul de afaceri direct și indirect:

Prioritatea 1 – Nord-Est – O regiune mai competitivă, mai inovativă

 • Dezvoltarea capacităților de cercetare și inovare și adoptarea tehnologiilor avansate cu o
  alocare estimativă de 138,7 milioane euro.
 • Impulsionarea creșterii si competitivității IMM-urilor cu o alocare estimată de 277,25 milioane
  euro.
 • Dezvoltarea competențelor pentru specializarea inteligentă, tranziție industrială și
  antreprenoriat cu o alocare estimată de 3,375 milioane euro.
 • Prioritatea 2 – Nord-Est – o regiune mai digitalizată
 • Transformarea digitală a IMM-urilor orientată către creșterea intensității digitale – investiții pentru sprijinirea utilizării de instrumente, echipamente și servicii digitale care să conducă la realizarea de pagini proprii de internet, promovare digitală, găzduire tip „cloud”, e-facturare, ecomerț, digitalizarea comunicării cu clientul, dezvoltarea de mail-room-uri digitale, digitalizarea colectării datelor, digitalizarea proceselor interne, cu o alocare estimate de 101,11 milioane
  euro.
 • Prioritatea 4 – Nord-Est – O regiune cu o mobilitate urbană mai durabilă.
 • Prioritatea 5 – Nord-Est – o regiune mai accesibilă.
 • Prioritatea 6 – Nord-Est – o regiune educată.

La finalul prezentării, domnul director Vasile Asandei a răspuns punctual întrebărilor participanților, a prezentat soluțiile și resursele disponibile, a detaliat principiile de acordare a fondurilor europene și modificările procedurale pentru noua perioadă de finanțare. Conform directorului ADR Nord-Est, se estimează că în a doua jumătate a anului 2022 se vor putea accesa primele fonduri.


Dan Niță, primarul comunei Miroslava: „Alături de celelalte business-uri locale din Miroslava, cele două parcuri industriale trebuie să devină „plămânul economic” al comunei noastre. Sper că această conferință să le fi oferit investitorilor din parcurile industriale informațiile, dar și contactele prin care să atragă fonduri europene care să le ajute să crească.”


Cristian Antoniu, directorul parcurilor industriale Miroslava: „În primul rând aș vrea să-i mulțumesc domnului primar Dan Niță care ne-a pus în contact cu domnul Vasile Asandei, directorul ADR Nord-Est. Am profit de această oportunitate și mă bucur că am avut ocazia să punem în contact rezidenții noștrii cu agenția și cu responsabilii care se ocupă de gestionarea fondurilor europene. Mai sper că fiecare rezident din parcurile industriale va reuși să aplice cu succes pentru a atrage fonduri în business-urile din parcurile industriale. În al doilea rând, doresc să-i mulțumesc domnului director Vasile Asandei care a fost foarte receptiv și deschis în a se întâlni cu rezidenții noștri și a oferit informații relevante și la obiect cu privire la oportunitățile de finanțare, modificările procedurale și princiile de alocare ale fondurilor. Nu în ultimul rând, aș dori să mulțumesc rezidenților noștri, cei care investesc, care creează locuri de muncă și contribuie direct la dezvoltarea locală.”