Operatii unice in Romania fara bisturiu si anestezie la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi

gama knife

Unitatea medicala ieseana va finaliza in curand instalarea unui laborator de Radiochirurgie Stereotactică de tip Gamma Knife care va schimba radical modul de percepție, de tratament al pacienților cu afecțiuni neurochirurgicale. Se trece de la chirurgia grosieră la chirurgia de mare finețe.

În momentul de față în specialitatea noastră tendința la nivel mondial este de a se renunța la neurochirurgia clasică așa cum o cunoaștem noi. Tendința globală fiind de a folosi din ce în ce mai multe intervenții minim-invazive și proceduri noi. Viitorul în neurochirurgie înseamnă cercetare și dezvoltare.

„Tratamentul cu Gamma Knife este o formă de radiochirurgie care permite razelor extrem de concetrate de radiații să fie conduse direct la leziune, fără să afecteze țesutul sănătos. În cazul tumorilor cerebrale, Gamma Knife elimină necesitatea operației tradiționale. Intervenția nu presupune spitalizarea pacientului, nu prezintă complicații și se face fără anestezie generală. Pacienții se pot întoarce la activitățile cotidiene imediat după procedură. Prin achiziționarea acestui aparat, Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași va deveni singura unitate medicală din România care va deține cel mai recent model de Gamma Knife. Bolnavul este centrul echipei medicale, el este prioritar și de aici rezultă calitatea vieții pacientului, concept important la nivelul Spitalului de Neurochirurgie din Iași. Neurochirurgia este o specialitate de echipă. Nu aș fi reușit singur dacă nu aveam la nivelul spitalului o echipă medicală matură din punct de vedere profesional și emoțional, pregătită să reușească să implementeze asemenea tehnologii, lucru care nu este simplu.”, a declarat Șef Lucrări, Doctor în Neurochirurgie, Lucian EVA, Manager Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași.