Operații pe creier fără bisturiu și fără durere la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” Iaşi

294665610_565184965091971_7716787582583916721_n

După trei ani de pregătiri în Laboratorul de Radiochirurgie Stereotactică de tip Gamma Knife Iași au început primele proceduri. Cu ajutorul tehnologiilor inovatoare, pacienții beneficiază de proceduri simple, nedureroase și complete. Operații pe creier fără bisturiu și fără durere.

„Laboratorul de Radiochirurgie Stereotactică de tip Gamma Knife Iași este un proiect ambițios al spitalului, dar și al meu personal. Radiochirurgia Stereotactică reprezintă astăzi prezentul și viitorul în ceea ce privește tratamentul a majorității patologiilor neurochirurgicale, mai exact a leziunilor creierului.
Am ajuns la maturitatea de a utiliza tehnologii de ultimă generație care oferă paciențiilor siguranță, încredere, operații complete, simple și nedureorase. Vom folosi o metodă terapeutică unică pentru a salva mii de vieți. Au fost aproximativ trei ani de pregătire pentru a iniția un asemenea proiect. A venit ca o consecință firească a pregătirii și maturității profesionale a întregului corp medical din acest spital.
Vom putea inteveni cu precizie și ușurință asupra leziunilor profunde, greu accesibile, care pun în pericol viața pacienților. Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” Iaşi este singura unitate medicală din România care deţine cel mai recent sistem de Radiochirurgie Stereotactică de tip Gamma Knife”, a spus Conf. Univ. Dr. Lucian EVA, Manager Spitalul Clinic de Urgență ”Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași.