Operatii pe creier fara anestezie la Neurochirugie

neurochirurgie iasi

Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi va avea cel mai modern echipament din ţară pentru radiochirurgie: un dispozitiv care permite intervenţii pe creier fără anestezie şi fără complicaţii.

Spitalul va avea un aparat de radioterapie cu raze Gamma de ultimă generaţie. Dispozitivul are o capacitate extrem de mare de a iradia tumorile, fără să afecteze ţesutul sănătos din vecinătate, după cum a explicat managerul Lucian Eva: „Va schimba modul de a trata pacienţii în privinţa asta, pentru că nu mai vorbim de operaţii deschise, ci doar de o simplă expunere a pacientulului, fără să curgă sânge, nu stau internaţi, este mult mai comod, mult mai facil”.

Noul dispozitiv va salva pacienţi din toată regiunea Moldovei, dar şi de peste Prut. Banii pentru această investiţie, peste 4 milioane de euro, vin de la bugetul judeţului.

De la începutul anului, specialiştii de aici au la dispoziţie şi cel mai modern robot din lume pentru chirurgie spinală, robot care a costat 1,2 milioane de euro. Banii au venit tot de la Consiliul Judeţean.