Operație extrem de rară

Un tânăr de 37 de ani a început să meargă din nou după ce a fost operat de o tumoră de aproape 7 cm. Bărbatul a ajuns în stare gravă la spital, asta după ce nu iși mai putea mișca partea stângă a corpului. Silviu este din Galați și are patru copii care îl așteaptă acasă.

“Nu mai aveam stabilitate, cădeam pe jos, nu mai puteam să mai merg foarte bine și am ajuns la spital. M-au trimis de la Galați la domul Eva. Eu am avut prima data covid. Am avut codiv și cred că mai tare s-a aprofundat și de acolo nu am mai putut să merg. De la săptămână la săptămână începeam să merg mai greu. Și am ajuns aici și mulțumesc lui Dumnezeu a fost operația perfectă. Merg acum, am stabilitate. Sunt ca un copil care merg. Nici mie nu-mi venea să cred. Și diferența care am văzut-o acuma că merg ca un copil, fac pași puțin câte puțin.Nu mi-a explicat nimeni nimic. Abia aici s-a descoperit. Pe unde am fost nu mi-a găsit nimeni nimic. Mă căutam la cap, mă căutam la spate, că aveam dureri și aici până în picioare. Durerea pleca de aici în mâni, îmi tremura și mâna stângă și dădea în picioare, până jos, nu simțeam nimic. Și într-adevăr aici în spital sunt foarte buni profesioniști. Ce am văzut aici am rămas mirat. Am văzut doctori care se implică foarte mult. Chiar nu credeam. Eu de România fugeam, am stat și mulți ani pe afară. Dar în România, la Iași am văzut doctori care se implică și am văzut implicarea lor zi de zi și asta e foarte frumos.” a spus Silviu Stoica, pacient

Pacientul are o evoluție bună și urmează să fie externat zilele următoare. Medicii de la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi spun că pacienții din țară care se adresează spitalului au crescut în ultimii ani, chiar în ciuda condițiilor epidemiologice. Sunt undeva la 5 procente din adresabilitatea spitalului. În urma analizei efectuate s-a creat la nivelul serviciilor de sănătate nevoia unui segment de pacienți care se adresează spitalului din Iași pentru că nu pot fi salvați în alte clinici din România sau nu își permit costul acestor tratamente în clinicile private.