Operația incredibilă care a schimbat viața Valentinei

La Iasi, o tanara de 23 de ani a triumfat în fața unei tumori gigant de 10 cm, localizata in creierul sau. Valentina a traversat țara și toate obstacolele pentru scăpa de tumoarea care ii ameninta viata. Durerile insuportabile și simptomele grave au făcut ca viața ei să devină o adevărată provocare. Cu toate acestea, ea nu a renunțat niciodată la visul de a se recupera complet și de a trăi o viață normală.

Operația pe care a avut-o de suferit a fost una extrem de dificilă din mai multe motive. Pe lângă dimensiunea impresionantă a tumorii, de 10 cm, vase importante ale creierului treceau prin această tumoare. Cu toate acestea, abilitățile echipei medicale au fost remarcabile, operația a fost un succes. De asemenea, după numai trei zile de la intervenție, Valentina s-a dovedit a fi o adevărată luptătoare și s-a recuperat surprinzător de rapid.

„Opt sute și ceva de km, aproape 900 de km. S-au meritat acești kilometri, nu mai contează kilometrii. Visul meu să devină realitate. Am descoperit că am o tumoare pe creier care nu se putea opera nici prin metode clasice, nici prin neurochirurgie. Soțul meu a descoperit, și soacra mea l-a descoperit pe domnul doctor Lucian EVA, și datorită lui aici sunt bine. Am văzut multe cazuri în care a descoperit că vindecă, multe tumori de 8 cm pe care le-a scos, și am zis hai cum pe a mea de 9 cm nu o pot să o scot. Și tot timpul am zis hai că pot, hai că pot. Și uite că am ajuns aici și sunt pe recuperare. Nu mă așteptam ca în trei zile să merg pe jos, să mă recuperez atât de tare și să fiu atât de bine. Și sunt puternică„, a declarat Valentina PAVEL, pacientă 23 de ani Drobeta-Turnu Severin.

Tanara se simte mai bine ca niciodată și poate să privească cu optimism către viitor, cu gândul că această experiență dificilă a fost doar un capitol în povestea sa de viață.

“În urmă cu aproximativ 3 ani, a avut o experiență medicală destul de nefericită, pentru că i s-a pus un diagnostic crunt la momentul respectiv, și anume de o tumoră cerebrală. Ea s-a adresat clinicii noastre pentru tratament de specialitate și face parte dintr-un segment de pacienți care nu își găsesc rezolvarea în clinicele din România sau din țările limitrofe și apelează la serviciile spitalului nostru pentru un act medical corect. În urma investigațiilor efectuate, s-a detectat existența unei tumori de dimensiuni de aproximativ 10 cm. Pentru început, s-a optat pentru un tratament chirurgical, o rezecție maximală a acestei tumori, fapt care s-a și realizat în condiții foarte bune clinic pentru pacientă. În sensul în care și-a păstrat toate funcțiile motorii și toate funcțiile psihice. A fost o operație pregătită, s-au efectuat investigații, inclusiv o angiografie, pentru că vase importante ale creierului treceau prin tumoră. Și a fost nevoie de o disecție atentă a acestor vase, astfel încât să nu fie lezate chirurgical„, a declarat Conf. Univ. Dr. Lucian EVA, manager Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași.

Specialiștii de la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” au continuat să demonstreze că sunt adevărați eroi în lupta pentru viață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *