Operat la Iaşi şi transferat de urgenţă în Belgia

blur2

Una dintre victimele exploziei de ieri din Piatra Neamt a fost operata de urgenta la Iasi. Alexandru, tanarul care a iesit din bloc pe picioarele sale este in stare foarte grava avand arsuri pe 70 la suta din suprafata corpului. Barbatul nu a avut loc in 3 spitale mari din Bucuresti insa a fost primit la Iasi. Din capitala Moldovei a fost preluat de un avion militar si dus in Belgia.

17 apartamente au fost afectate dupa explozia de ieri dintr-un bloc din Piatra Neamt. 4 persoane au fost ranite dar cel mai grav este tanarul de 28 ani in apartamentul caruia s-a produs explozia. Barbatul a coborat singur din bloc dar avea arsuri puternice pe tot corpul si a lesinat. A fost transferat, in stare grava, intubat şi ventilat mecanic la secţia de Arşi a Spitalului din Iaşi. Celelalte 3 victime au fost internate la Spitalul Judetean de Urgenta Piatra Neamt dupa ce au inhalat fum.

Restul locatarilor din bloc si-au petrecut noaptea la rude si prieteni fara sa foloseasca locurile de cazare puse la dispozitie de primarie. Din cauza incendiului care a precedat exploziei acoperisul a fost distrus pe o raza de 300 metri patrati. Deflagraţia a avut loc la un apartament situat la etajul 2 dintr-un bloc cu patru etaje. Incendiul s-a extins la faţada blocului si la acoperiș. Acum, cei de la Inspectoratul de Constructii trebuie sa verifice daca explozia a modificat structura de rezistenta a blocului.

Foto: stiri-neamt.ro