Opera Națională își va schimba imaginea și va avea parteneriate noi

Managerul interimar al Operei Nationale Romane Iasi, Daniel Sandru a anuntat astazi ca va organiza o auditie internationala pentru a angaja in sistem de colaborare balerini. De asemenea, isi doreste sa schimbe imaginea institutiei prin incheierea unor parteneriate cu alte institutii de cultura.

Imaginea Operei Nationale Romane din Iasi va fi schimbata, a anuntat managerul interimar al institutiei. Acesta va face totul transparent, fara favorizari la nivelul institutiei. În acest moment există colaborari cu balerini din Italia, Japonia, Suedia. Totodată, există posturi vacante şi la nivelul filarmonicii.

Daniel Șandru, manager interimar ONRI

„Vom face o audiţie internaţională pentru cele 15 posturi existente de colaborator al corpului de balet. Vom consulta ministerul Culturii în privinţa procedurilor care trebuie respectate. Toate aceste concursuri vor fi transparente, total deschise şi, cu ajutorul membrilor comisiilor de specialitate, vom încerca să eliminăm orice posibilitate de favorizare care ar putea apărea în această zonă.”

Acesta a spus că doreşte să deschidă colaborări cu mai multe instituţii de cultură din Iaşi.

Daniel Șandru, manager interimar ONRI

„Am avut deja o discuţie cu reprezentanţii Centrului Cultural German. Există posibilitatea unor colaborări chiar în domeniul muzical. La fel încercăm să facem şi cu Institutul Francez. E celebră deja La fete de la Musique. Încercăm să găsim posibilităţi de colaborare în acest sens. Nu am contactat încă reprezentanţii British Council, dar o voi face în perioada imediat următoare.

Managerul interimar al Operei a anuntat că va începe un proces de rebranding al instituţiei de cultură care vizează un logo nou, afişaje noi, un nou site și un newsletter care să se intituleze ‘Oamenii Operei’.