Opera ieșeană sprijină artiștii Operei din Odessa

Opera Națională Română din Iași este gata să-i sprijine pe ucrainenii afectați de război. Astăzi, conducerea Operei ieșene a trimis o adresă către Teatrul Academic Național de Operă și Balet din Odessa în care și-a anunțat disponibilitatea de a găsi formule prin care artiștii instituției ucrainene să-și poată desfășura în continuare activitatea, la Iași.

”Cu toții suntem afectați de ceea ce se întâmplă la granița noastră și ne-am gândit cum am putea să îi ajutăm pe cei care suferă din cauza războiului. Cum cea mai bună formă de sprijin pentru artiști este oferirea posibilității de a se exprima liber, am adresat teatrului liric din Odessa, care are un colectiv de mare valoare, invitația de a-și etala arta pe scena noastră” a declarat managerul interimar al Operei Naționale Române din Iași, Andrei Fermeșanu.

Până la aflarea unui răspuns din partea Operei din Odessa, Opera ieșeană va oferi publicului trei spectacole la începutul lunii martie: Gala Primăverii, pe 1 martie și Tosca, de Giacomo Puccini, pe 5 și 6 martie.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!