Opera Iasi a incheiat un protocol cu Institutul Francez

WhatsApp Image 2021-06-09 at 17.58.07

Institutul Francez din România la Iași și Opera Națională Română au incehiat astazi un protocol de colaborare care are ca scop promovarea reciprocă și implementarea unor programe şi proiecte de interes comun în domeniul cultural – artistic.

La eveniment au participat, directorul Institutului Francez din Iași, Muriel Augry-Merlino, și managerul interimar al Operei Naționale Române din Iași, prof. univ. dr. Florin-Daniel Șandru.

Muriel Augry Merlino – director Institutul Francez: „Este vorba într-adevăr despre o zi memorabilă. Pentru că ne apropiem de o instituție culturală cu mare renume în Iași. Vom continua o tradiție și vom pune în mișcare proiecte culturale franco-române. Pentru moment nu pot încă să vă dau detalii. Dar, pot să vă spun că vom lucra împreună cu profesionalism și cu prietenie, pentru a pune în funcțiune proiecte pe gustul publicului din Iași. Și vă invit în calitate de directoare a Institutului Francez din România la Iași să veniți, de câte ori doriți să faceți repetiții sau să organizați întâlniri în această frumoasă sală”.

Acesta este cel de-al doilea protocol de colaborare pe care Opera Naționala Română Iași l-a încheiat în decursul ultimei luni.

Daniel Sandru, director interimar Opera Iasi: „E important pentru că confluența culturală, întotdeauna este cea care poate aduce plus valoare, deopotrivă pentru Institutul Francez în cazul de față și pentru Opera Națională Română din Iași. Deja discutam că vom putea introduce în stagiunea viitoare Operei Naționale Române din Iași, spectacole de mai mică amploare ca să se poată desfășura pe scena din spatele meu. Vom avea recitaluri aici și chiar ne interesăm se vedem în ce măsură acest lucru va putea întâmpla și la Centrul Cultural German, pentru că intenția mea și a coordonatorului artistic domnul Andrei Fermeșanu este să producem cât mai multe spectacole pentru publicul ieșean și nu numai. 30 Vom fi cu siguranță modalități concrete prin care vom putea beneficia sper eu într-o viitoare stagiun, de prezența unor soliști francezi, a unor instrumentiști francezi, a unor balerini francezi, de ce nu și poate și noi vom avea posibilitatea la un moment dat, în funcție și de câte spectacole vom juca și de ce bugete vom putea aproxima, să facem niște turnee în spațiul european”.