OpenDays la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași organizează în perioada 9-20 mai 2022, o nouă ediție a evenimentului OpenDays TUIAȘI, o manifestare dedicată elevilor care vor să descopere viața de student în politehnica ieșeană. Elevii prezenți la evenimentul desfășurat fizic în fata Rectoratului Universității Tehnice au avut posibilitatea să afle detalii despre oferta educațională și avantajele de a fi student aici chiar de la profesori și studenți.

Elevii au avut posibilitatea să participe activ la prelegeri și dezbateri online pe teme de inginerie și arhitectură, au aflat o mulțime de tips and tricks de la specialiștii TuIași, în consiliere și au făcut un tur virtual al universității și al Campusului „Tudor Vladimirescu”.

„Noi avem o lunga tradiție, în ultimii ani din cauza pandemiei, OpenDays în formatul online a fost perfecționat din ce în ce mai mult astfel încât aseară am atins un număr record de vizualizări pe Facebook. Este adevărat ca ne-am perfecționat și ne-am dorit ca în fiecare an să facem o buna prezentare a facultății, pentru că acest eveniment este pentru a atrage atenția asupra noastră, pentru a le prezenta importanța meseriei de inginer constructor”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dorina Ispoescu, decanul Facultății de Construcții.

Una dintre atracțiile evenimentului a fost reprezentata de monopostul expus în fata standului de la Facultatea de Mecanică, realizată de studenții de aici.

„Anul acesta se desfășoară o ediție hibrid a Porților deschise a Universității. Să spunem că prima parte cu prezența fizică s-a desfășurat în fata Rectoratului Universității Tehnice, unde fiecare facultate ți-a prezentat câteva realizări ale studenților sau ale cadrelor didactice, cuprinzând ceea ce oferim noi următorilor studenți. Standul nostru a prezentat programele de studii pe care le avem, dar am prezentat și câteva din realizările studenților. Atracția a fost monopostul realizat de echipa Formula Student și un robot realizat de studenții din anul 2, conduși de studentul Toma Chiruță”, a declarat conf. univ. dr. ing. Gelu Ianus, Decanul Facultății de Mecanică.

Evenimentul OpenDays continuă până pe 20 mai cu prezentări online pe fiecare facultate. Programul activităților este disponibil pe https://opendays.tuiasi.ro/.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!