ONU promite că va ajunge la un acord cu Rusia pentru deschiderea unui cordon umanitar către Herson

ONU-1

Organizația Națiunilor Unite promite să ajungă la un acord cu rușii cu privire la deschiderea unui coridor umanitar către Herson pe 26 martie pentru a livra medicamente și alimente.

„ONU promite să cadă de acord cu rușii cu privire la deschiderea unui coridor umanitar mâine, astfel încât ONU să meargă acolo cu mașinile lor, și ei promit să aducă medicamente și alimente acolo. Vom vedea cum funcționează pentru că nu am reușit încă să deschidem un coridor către Herson”, a declarat vicepremierul – ministrul pentru reintegrarea teritoriilor ocupate ale Ucrainei, Iryna Vereshchuk, potrivit ukrinform.

Vereshchuk a subliniat că s-a planificat, de asemenea, crearea de coridoare umanitare pentru localitățile populate din regiunile Kiev, Cernăuți și Herson.

Ea a precizat că trupele ruse nu au permis intrarea autobuzelor de evacuare în Mariupol: oamenii sunt obligați să parcurgă 10 kilometri sau mai mult pe mașinile lor sau pe jos.

„Este foarte dificil pentru bolnavi și vârstnici sau pentru copii. Evident, ei nu pot merge la Manhush, unde i-am putea lua cu autobuzul, sau chiar la Berdyansk. Acest lucru este practic imposibil”, a subliniat Vereshchuk.

După cum s-a raportat, pe 24 martie, 3.343 de persoane au fost evacuate din localitățile în care se desfășurau ostilități active.