OMV Petrom anunta ca nu plateste taxa de solidaritate in Romania dar o va face in Austria

omv1

OMV Petrom a anuntat intr-o postare pe site-ul propriu ca nu va plati taxa de solidaritate catre statul roman impusa de catre Uniunea Europeana intrucat nu indeplineste conditiile de plata.

„In baza rezultatelor noastre financiare preliminare aferente anului 2022 si a prevederilor acestei ordonante de urgenta, ne asteptam ca OMV Petrom sa nu intre in scopul acestei contributii de solidaritate pentru anul fiscal 2022, avand sub 75% din cifra de afaceri din sectoarele definite: extractia titeiului, extractia gazelor naturale, extractia huilei si fabricarea produselor obtinute din rafinarea petrolului”, a transmis OMV Petrom.

Grupul austriac OMV a anunţat că, se aşteaptă ca taxa de solidaritate din Austria să aibă un impact negativ de aproximativ 150 milioane euro pentru anul 2022.

Compania a precizat ca, pentru primele 9 luni ale anului 2022, OMV Petrom a achitat deja catre Bugetul de Stat al Romaniei redevente, impozite suplimentare si alte contributii specifice industriei de aproximativ 5,2 mld lei, la care se adauga aproximativ 1,6 mld lei impozit pe profit. In total, pentru primele 9 luni ale anului 2022, acestea reprezinta aproximativ 60% din profitul brut inainte de impozitare si au crescut de peste 6 ori fata de aceeasi perioada a anului precedent.