„Omul orchestră. Un jurnal altfel”. Carte lansată astăzi la Iași de scriitorul Răzvan Popescu

Astazi a avut loc in cadrul Congresului Universitatii „Apollonia” din Iasi, „Pregătim viitorul promovând excelența”, lansarea unui volum scris Răsvan Popescu „Omul orchestră. Un jurnal altfel”, sub egida Editurii „Cartea Românească”.

Volumul „Omul orchestră. Un jurnal altfel” este o carte în care autorul ne ia cu el într-o călătorie fascinantă prin propria viață și istoria recentă a României.

Răzvan Popescu, scriitor

„E un volum de memorii subiective, de literatura confesiva. Nu este un jurnal clasic. De asta l-am si subintitulat: Un jurnal altfel. Nu aduce elementele pe rând. Este un stil fragmentar, o serie de impresii, amintiri, care sunt incadrate intr-un tablou de ansamblu, exact cum s-ar lega intr-un mozaic. Si sa rezulte un portret al unei perioade si o emotie pe care noi o numim tranzitie si care incepe de la sfarsitul comunismului si vine pana in zile noastre cu toti presedintii, pe care i-am avut si cu oamenii din jurul lor. Cu oamenii simpli care au trait cum au trait in perioada aceasta in Romania.”

Răsvan Popescu este jurnalist, scenarist de film și scriitor român. Între anii 1999-2000 a fost purtătorul de cuvânt al președintelui României, Emil Constantinescu.

Cassian Maria Spiridon, președinte USR – Filala Iasi

„Este o carte care, prin fragmentele sale, transforma o viata normala a celui care citeste, descopera scriitorul, citind acest jurnal. Acest om orchestra.

Autorul a publicat până acum zece cărți, a semnat scenariile a șapte filme artistice și a deținut funcția de președinte al Consiliului Național al Audiovizualului în perioada 2007-2012.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *