Omul de afaceri iesean Iulian Dascalu negociaza un proiect de regenerare urbana de 815 milioane de euro in Constanta

iulian dascalu

Actionarii Oil Terminal Company, cel mai mare operator de produse petroliere pe mare, unde statul roman detine aproape 60 la suta din actiuni, au aprobat inceperea negocierilor cu compania Iulius Real Estate, detinuta de omul de afaceri iesean Iulian Dascalu pentru valorificarea unui teren de 38 hectare din Constanta.

Negocierile se vor purta pentru realizarea unui proiect de regenerare urbana in valoare de 815 milioane de euro. Aceasta ar fi cea mai importanta investitie din ultimii ani derulata la Constanta. Terenul se afla situat in zona garii CFR Constanta si dispune de facilitati de acces la infrastructura rutiera si feroviara.

Proiectul propus este enorm si cuprinde hoteluri, spatii de birouri, comerciale, ansambluri de locuinte. De asemenea, se vorbeste despre construire unui parc fotovoltaic si soluţii de integrare de tehnologii inovatoare de producere a energiei verzi din energie solară.

Investitia va fi derulata din surse proprii, potrivit scrisorii de intentie a Grupului Iulius. Aceasta ar fi cea mai importanta asociere dintre o companie de stat si una privata, controlata de Iulian Dascalu.