OMS estimează ca 18 milioane de persoane sunt afectate de razboiul din Ucraina

9cH2GdX7sJ09

Numărul actual estimat de persoane afectate în Ucraina este de 18 milioane, dintre care 6,7 milioane sunt strămutate în interior, a anunțat luni OMS Europa într-un comunicat.

„Aproape 3 milioane de oameni au fugit din țară. Lanțurile de aprovizionare au fost grav perturbate. Mulți distribuitori nu sunt operaționali, unele stocuri sunt inaccesibile din cauza operațiunilor militare, proviziile de medicamente se epuizează, iar spitalele se luptă să ofere îngrijire bolnavilor și răniților”, a amintit OMS.

OMS a spus că impreuna cu partenerii coordoneaza furnizarea de asistență medicală umanitară, atât în ​​interiorul Ucrainei, cât și la granițele acesteia, și oferă suport tehnic și personal de creștere.

În special, pe 8 martie, OMS a livrat la Kiev 10 tone de truse de traumatologie și chirurgie de urgență la Kiev, pentru a fi distribuite în depozitele din șapte regiuni: Kiev, Poltava, Dnipropetrovsk, Odesa, Zaporijie, Jytomyr și Cherkasy.

În plus, în perioada 9 martie – 11 martie, 9 transporturi a câte 10 tone fiecare au fost expediate către mai multe regiuni. Fiecare transport deservește 150 de pacienți cu traumatisme și 15.000 de pacienți de îngrijire medicală primară timp de 3 luni.