Omicron face prima victima?

omicron

O ieseanca internata la Spitalul de Boli Infectioase confirmata cu COVID-19 a murit. Batrana, in varsta de 75 ani avea multiple comorbiditati.

Medicii de la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi spun ca femeiea avea suspiciune inalta de infectie cu tulpina Omicron. Confirmarea urmeaza sa vina de la Bucuresti in urma secventierii probei.

In acelasi timp, directorul DSP Vasile Cepoi sustine ca in randul celor 21 de persoane din judet depistate cu Omicron, nu au fost confirmate decese. 

Vasile Cepoi – director DSP Iasi: „Noi am verificat daca intre persoanele decedate se regaseste una din cele 21 de persoane care au fost confirmate cu infectia cu Omicron si am constatat ca nu este niciun deces din acle grup. Vreau sa precizez faptul ca determinarea tulpinii Omicron nu se face pentru toti pacientii identificati cu infectia SARSCOV-2 pentru ca nu are nicio relevanta din punct de vedere al atitudinii medicale. Se face pe un esantion selectat pe criterii biologice pentru a determina daca diseminarea infectiei este comunitara sau nu”.