Om de afaceri ucis chiar de fiul său de 16 ani. Bărbatul i-ar fi reproșat tânărului că se droga

index (18)

Fiul de 16 ani al omului de afaceri găsit mort în propria casă, la Pitești, a fost reținut seara trecută. Surse din anchetă spun că adolescentul a recunoscut că și-ar fi ucis tatăl duminica trecută.

Bărbatul, în vârstă de 78 de ani, a fost lovit și înjunghiat de mai multe ori, după care a fost acoperit cu haine și lăsat să agonizeze cel puțin 24 de ore.

Cornel Diaconescu era proprietarul unei companii care se ocupă cu repararea echipamentelor de comunicații mobile, cu o cifră de afaceri de peste două milioane de lei și sedii în mai multe orașe. Bărbatul era divorțat și trăia retras, într-o vilă cu două etaje, aflată la ieșirea din Pitești spre Bascov. Una dintre fostele soții l-a găsit acolo mort. Fusese ucis în bucătărie.

Vineri seara a fost reținut și principalul suspect. Este chiar fiul de 16 ani al omului de afaceri, care, potrivit unor surse din anchetă, ar fi recunoscut că și-a ucis tatăl, după o ceartă aprinsă. Bărbatul îi reproșa tânărului faptul că acesta se droga.

După atacul sângeros, spun aceleași surse, băiatul l-ar fi acoperit pe tatăl lui cu haine și ar fi organizat, chiar, o petrecere cu prietenii, în aceeași casă.

Medicii legiști au descoperit că, după atac, bărbatul s-a zbătut cel puțin 24 de ore între viață și moarte, dar nimeni nu l-a găsit la timp.

Băiatul s-a întors la mama lui, care locuia singură, abia joi seara. Acolo l-au și găsit polițiștii. Era agitat, incoerent și a fost dus la spital.

Deși, la divorț, băiatul fusese încredințat mamei, el se mutase de cinci ani cu tatăl lui pentru că – spun cunoscuții familiei – acesta nu îi refuza nimic, îi dădea bani și îi oferea…. „libertate”. Mulți bănuiau încă de la început că tânărul este implicat în moartea tatălui său, și povestesc că obișnuia să invite în locuință persoane dubioase, alături de care ar fi petrecut deseori. Zgomotos, cu mult alcool și droguri sintetice.

În vila bărbatului criminaliștii au găsit urmele unei petreceri care ar fi avut loc de curând și la care ar fi participat mai multe persoane. Anchetatorii verifică dacă nu cumva de la această reuniune s-a ajuns la crimă.

În cazul morții omului de afaceri, cercetările se fac pentru omor calificat. Polițiștii continuă cercetările și urmează să stabilească dacă băiatul este într-adevăr vinovat pentru moartea omului de afaceri.