Om de afaceri din Capitală, reținut după ce a fost prins în flagrant de DNA cu o mită de 70.000 de de euro, bani pe care i-ar fi pretins ca să intervină la Autoritatea Aeronautică pentru obținerea unui aviz destinat unui imobil turn

Procurorii DNA anunță că l-au reținut pe omul de afaceri care ar fi primit o mită de 70.000 de euro, promițându-i reprezentantului companiei PRIME EQUITY SRL că-i poate intermedia avizul de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) pentru un turn de 15 etaje pe care compania intenționează să-l construiască în Sectorul 1. Conform surselor G4Media, omul de afaceri este Cezar Verziu, cofondator al „Fabrica de Sandwichuri”, din Capitală.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 03 iulie 2024, a unui inculpat, persoană fizică, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În luna iunie 2023, inculpatul ar fi pretins de la un om de afaceri suma de 33.500 euro (1.000 euro/metru de înălțime, începând de la înălțimea de 46 m, având în vedere că solicitarea omului de afaceri era pentru construirea unui imobil cu înălțimea de 79,50 m), pentru a-și trafica presupusa influență pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra unor persoane din conducerea Autorității Aeronautice Civile Române (AACR) și că-i va determina pe aceștia să emită cu celeritate un aviz necesar edificării unui proiect imobiliar pe raza municipiului București.

Ulterior, pretențiile inculpatului ar fi crescut, astfel că, în perioada 01-03 iulie 2024, acesta ar fi pretins de la aceeași persoană suma de 70.000 euro, bani pe care i-ar fi primit în data de 03 iulie 2024, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. La data de 04 iulie 2024 inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se precizează în comunicatul DNA

Știre inițială

Potrivit surselor G4Media, un cunoscut om de afaceri din București a fost dus la DNA și ar urma să fie reținut, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea o mită de 70.000 de euro, ca să intervină pe lângă un oficial din cadrul Autorității Aeronautice Civile Române (AACR), în scopul emiterii unui aviz care vizează un teren, pentru un proiect imobiliar.

Omul de afaceri care a primit mita a lăsat să se înțeleagă că are influență pe lângă directorul general al AACR, promițând că îl va determina pe acesta să elibereze un aviz necesar construirii unui imobil turn, al companiei PRIME EQUITY SRL.

Proiectul PRIME EQUITY SRL prevede construcția unui turn de 15 etaje, pe un amplasament de lângă Casa Presei. Proiectul a fost propus în Comisia de Urbanism a Primăriei Capitalei încă din 2022 și a stârnit controverse din pricina coeficientului de ocupare a terenului precum și a înălțimii de peste 70 de m (15 etaje).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *