OLX blochează anunţurile de vânzare a medicamentelor Arbidol și Arbivir

arbivir

OLX a decis să blocheze și să elimine în mod proactiv anunțuri prin care se puteau comercializa medicamentele Arbidol și Arbivir. În cazul în care utilizatorii mai găsesc astfel de anunțuri active, echipa OLX îi încurajează să raporteze imediat acest conținut. În mod oficial, aceste medicamente nu sunt recomandate în protocolul de tratament COVID-19.

Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România informează că medicamentul Arbidol nu este autorizat în țara noastră.

Conform prevederilor art. 704 alin (1) din Legea 95/2006, republicată, “niciun medicament nu poate fi pus pe piaţă în România fără o autorizaţie de punere pe piaţă emisă de către ANMDMR, în conformitate cu prevederile prezentului titlu, sau fără o autorizaţie eliberată conform procedurii centralizate”.
Comercializarea pe platforma OLX a oricăror medicamente eliberate pe bază de rețetă este strict interzisă și astfel de anunțuri sunt eliminate imediat de pe site.

OLX le recomandă utilizatorilor să caute întotdeauna asistență medicală specializată și să cumpere medicamente eliberate pe bază de rețetă de la farmacii sau de la distribuitori autorizați. De asemenea, OLX îi încurajează pe utilizatori să raporteze astfel de anunțuri echipei de asistență pentru clienți, astfel încât să există posibilitatea de a reacționa legal și de a lua măsuri suplimentare pentru a elimina astfel de anunțuri publice de pe platformă.
OLX colaborează în mod constant cu autoritățile și Poliția Română pentru a combate orice tentativă de fraudă sau altă ilegalitate și desfășoară constant campanii de informare și conștientizare a clienților cu privire la astfel de situații.