Olimpiadă de securitate cibernetică pentru elevi

Elevii de liceu pasionați de securitatea cibernetică pot participa în acest an la prima Olimpiadă de acest gen. Înscrierile se pot face până in aceasta seara, ora 24:00. Ministerul Educației a publicat lista competițiilor naţionale din acest an, iar în premieră a fost aprobată Olimpiada de Securitate Cibernetică.

Competitia se va desfășura în două etape, județeană și națională, iar elevii vor avea probe teoretice şi practice care vor dura câte 5 ore.

Mihai Rotaru – Purt. Cuv. Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică: „Data limită pentru înscriere este 27 februarie, iar elevii au la dispoziție, pentru acest lucru, până la miezul nopții. Competiția începe direct cu faza județeană în acest an, iar elevii care ajung la etapa națională și se clasează în top pot primi, nu doar premii, și posibilitatea de a intra la facultățile de profil fără examen, ci pot chiar pătrunde în lotul preliminar al echipei naționale de Cyber a României, care se va pregăti pentru Campionatul European de Cyber Security de la Torino”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *