Olandezul pedofil, suspect de agresiune sexuala in Iasi

Sharing is caring!

Pedofilul olandez, care a ucis o fetita din Dambovita, este suspectat ca ar fi agresat sexual si o minora din judetul Iasi. Parchetul General a preluat investigatia, existind suspiciuni ca agresorul ar fi chiar olandezul, care a fost in Iasi, in urma cu trei ani de zile.

De atunci si pana acum, Inspectoratul Judetean de Politie din Iasi nu a reusit sa il gaseasca pe suspectul dintr-un caz de agresiune sexuala, comis asupra unei fetite de 8 ani si care s-a petrecut in comuna Horlesti. Asta desi parintii copilei agresate au depus plangere, iar minora a facut si descrierea agresorului la acel moment.

Inspectoratul Judetean de Politie Iasi confirma faptul ca olandezul s-a aflat, pentru 3 zile, in orasul nostru. Mai exact, in perioada 13-16 iunie 2016. Pe 15 iunie, cu o zi inainte sa plece cu avionul spre Viena, individual a agresat sexual o fata de 8 ani, din comuna ieseana Horlesti.

A ademenit-o in masina cu dulciuri si a dus-o 3 km departe de sat. Intr un lan de porumb, ar fi atins-o pe picioare si ar fi imbratisat-o, moment in care fetita a inceput sa tipe. Speriat, probabil, individul a dus-o cu masina inapoi, destul de  departe de casa.

Parintii fetei agresate sexual in vara anului 2016 spun ca au depus atunci plangere la Politie, iar de atunci niciun anchetator nu a mai trecut pragul casei. Abia astazi, si-au dat seama ca fiica lor putea fi gasita moarta, ucisa de pedofilul olandez, suspect in mai multe dosare de viol si ucidere. Tatal copilei sustine ca individual vorbea perfect limba romana si a mai fost vazut pe ulitele satului si cu alte ocazii.

Rep: Cam cat timp a lipsit?
Tatal fetei: Cam jumatate de ora, cam asa.02.50
Rep: In ce limba s-au inteles?
Tatal fetei: In romaneste, o data ce i-a spus, ca nu vii in Romania sa nu stii deloc romaneste 0303
Rep: In ultima saptamana, a venit cineva de la Politie, de la Procuratura sa va arate vreo poza?
Tatal fetei: Nu a venit nimeni. Din 2018 nu a mai venit nimeni .
Rep: Cum vi se pare, au trecut 3 ani si nu s-a aflat agresorul?!
Tatal fetei: In perioda asta, pe fetita nu o mai lasam singura, o insoteam, i-am spus sa nu se mai urce in masini. Poate se putea face mai mult, ca vedeti ca a fost lasat dosarul asa, de izbeliste.
 

In anul 2016, imediat dupa ce a fost agresata, fata de 8 ani a primit consiliere din partea psihologilor.

Tiberiu Bantas, purt de cuv DGASPC Iasi: “Cazul acesta ne-a fost sesizat de catre Sectia de Politie Rurala Miroslava inca din data de 16 iunie 2016. Psihologii si asistentii au intervenit, am luat legatura cu familia. Am audiat copilul si a fost audiat psihologic, a fost consiliat in cateva sedinte, in vreo 5 sedinte, in prezenta Politiei. Nu s-a impus luarea unor masuri de protectie deoarece am colaborat bine cu familia, iar agresiunea nu s-a petrecut in sanul familiei. Ulterior, a fost consiliata de catre psiholog si cazul a fost dat in monitorizare in Serviciul de Asistenta Sociala de la comuna”.

Din 2016 si pana in prezent, ancheta a batut pasul pe loc. Iar agresorul nu a fost identificat. In urma cu doua zile, dosarul a fost trimis catre Parchetul General, dupa ce procurorii din Bucuresti au solicitat acest lucru. Motivul: toate dosarele de agresiune sexuala comise asupra minorilor si care au autor necunoscut vor fi reanalizate.

„Punctual, in cazul agresiunii sexuale din judetul Iasi, in care a fost deschis dosar penal in anul 2016 sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iasi si in cadrul caruia politistii au desfasurat activitati investigative dispuse de procuror, inclusiv difuzarea  imaginilor in spatiul public a unui posibil suspect, in urma carora nu au rezultat elemente suficiente care sa duca la identificarea autorului, precizam ca, in acest moment, politistii desfasoara activitati sub coordonarea procurorului de caz”, spun procurorii de la Parchetul General din Bucuresti.

Cetateanul olandez, suspect in mai multe dosare de viol si agresiune sexuala facute in tara noastra, a fost in Romania de cel putin 4 ori, spun anchetatorii.

 

shares