Olandezii trimit in Romania carne expirata cu etichete false

carne

Acuzatii bomba ale ANPC care investigheaza o practica a unor firme olandeze despre care se crede ca importa produse refrigerate din America de Sud, le congeleaza si apoi le schimba data valabilitatii dupa care le vinde pe piata din Romania.

”Probabil, mii de tone de produse provenite din America de Sud sunt achiziţionate de aceste firme, în variantă proaspătă, în sensul refrigerat, nu congelat, sunt transportate în Olanda şi congelate acolo, la câteva luni de la punerea lor pe piaţă, în ţara de origine – congelate lent, având în vedere acumulările de sânge, lichid şi gheaţă din interiorul ambalajelor, precum şi arsurile de congelare evidente – şi vândute, apoi, pe piaţa din România, cu toate că acest lucru, repet, este strict interzis de actele normative europene. Mai mult decât atât, aceştia emit documente şi prelungesc termenul durabilităţii minimale sau de expirare, cum se spune în mod popular, cu încă un an, cel puţin”, a spus Horia Constantinescu, şeful ANPC.

Anuntul vine dupa ce au fost retrase dupa controale in restaurantele din capitala fiind retrase circa 2,8 tone de carne.