Olanda se inchide pentru urmatoarele 5 saptamani. Restrictii de Craciun si Revelion in Europa

olanda

Tot mai multe tari europene iau masuri dure in preajma sarbatorilor datorita cresterii numarului de cazuri Covid.

Premierul Olandei, Mark Rutte a anuntat ca incepand de astazi, Tara Lalelelor intra in carantina pana pe data de 19 ianuarie pentru limitarea numarului de cazuri Covid. Oamenii sunt sfatuiti de sarbatori sa primeasca vizita a cel mult 2 oameni pe zi. Magazinele, cinematografele, saloanele de coafura sunt inhise incepand de astazi.

De maine, se inchid si scolile. Olandezii au fost sfatuiti sa nu plece in calatorii in strainatate pana la mijlocul lunii martie. Restrictiile vin dupa ce s-au inregistrat 10.000 imbolnaviri noi pe zi.

In Marea Britanie incepand de maine puburile si restaurantele se vor inchide cu exceptia firmelor care livreaza mancare la domiciliu. Majoritatea locurilor de divertisment interioare, precum și stadioanele sportive vor fi închise.

În prezent, Italia înregistrează cel mai mare număr de decese de la sfârșitul lunii martie, iar premierul Giuseppe Conte le-a spus italienilor să se aștepte la un „Crăciun mai sobru, fără adunări, îmbrățișări și sărutări în Ajunul Crăciunului”.

Multe regiuni italiene sunt blocate parțial și a fost anunțată interzicerea călătoriei între diferite regiuni în perioada 21 decembrie – 6 ianuarie. Pe lângă interdicțiile regionale de călătorie, oamenilor nu li se va permite să părăsească orașele de origine în ziua de Crăciun și ziua de Anul Nou. Vor exista excepții pentru muncă, motive medicale sau urgențe. Pietele de Craciun au fost inchise.

„Credem că trebuie să introducem măsuri de precauție mai dure pentru a preveni creșterea infecțiilor”, a spus Conte.

Franta a anulat o parte dintre restrictii dar in continuare iesirea din case in intervalul orar 20.00 – 06.00 se poate face doar din motive intemeiate. Acestea vor fi ridicate doar de Craciun si de Anul Nou. Statiunile de ski ramane inchise si poate in luna ianuarie vor fi ridicate restrictiile.

Germania va intra într-un blocaj dur în perioada de Crăciun, deoarece numărul deceselor și infecțiilor cauzate de virus a crescut în ultimele săptămâni.

Magazinele și școlile neesențiale se vor închide la nivel național în timpul blocării, care va dura între 16 decembrie și 10 ianuarie.

Cancelarul Angela Merkel a dat vina pe cumpărăturile de Crăciun pentru o creștere „considerabilă” a cazurilor.

În prezent, maximum cinci persoane din cel mult două gospodării au voie să se adune într-o casă. Dar această limită va fi relaxată în perioada 24-26 decembrie, când o gospodărie va putea găzdui maximum patru membri apropiați ai familiei din alte gospodării. Copiii cu vârsta sub 14 ani nu sunt incluși în această limită.

Guvernul spaniol a aprobat un set de reguli pentru perioada cuprinsă între 23 decembrie și 6 ianuarie. Cu toate acestea, guvernele regionale au puterea de a întări aceste reguli comune dacă vor considera că este necesar.

În această fereastră, călătoriile între regiuni vor fi permise cu condiția ca oamenii să viziteze prieteni și familie.

Adunările sociale din Ajunul Crăciunului, Crăciunului si Revelionului vor fi limitate la 10 persoane. Spre deosebire de multe țări europene, această limită include copiii.

Austria a ieșit din al doilea blocaj național pe 7 decembrie, iar unele restricții au fost ridicate. Restaurantele și barurile vor rămâne închise în perioada festivă în afară celor care livreaza mâncare. De asemenea, piețele tradiționale de Crăciun ale țării vor fi închise.

Între timp, hotelurile sunt deschise doar celor care călătoresc în interes de afaceri. Persoanele care vizitează țări cu peste 100 de cazuri la 100.000 locuitori vor trebui să stea in carantină timp de 10 zile. Guvernul a comandat cel puțin șapte milioane de teste antigene, iar testarea voluntară în masă a fost lansată la nivel național.

Foto: Getty Images